Koldhævede boller

Nemme koldhævede morgenboller

50 g gær 
1 liter vand 
2 tsk groft salt 
2 liter hvedemel, gerne italiensk, svarer til ca. 1.2 kilo. ( jeg plejer at erstatte op til ca. halvdelen af melet med noget grovere mel ) 

Lav dejen om aftenen. Rør gæren ud i vandet og kom salt og mel i. Pisk dejen godt med elpisker med dejkroge, den er meget klistret, i ca. 5 min. Drys lidt mel over dejen og dæk den med madfilm. Sæt den i køleskab til næste morgen. 
Dyp 2 skeer i lidt olie og sæt dejen som boller på bageplader med bagepapir. De bliver uregelmæssige i faconen. 
Bag dem i ca. 20 min. ved 220 grader. 
Er gode til at fryse. Denne portion giver mellem 24 – 30 boller, man kan selvfølgelig nøjes med at lave en halv portion.

Squashkage

3 æg           }
2½ dl. olie   } > røres godt
4 dl. sukker  }
5 dl. mel
5 dl. groft reven squash med skal
½ tsk. bagepulver
2 tsk. natron
1 tsk. salt
2 tsk. vanillesukker
3 tsk. kanel
1½ dl. hakket hasselnødder eller valnødder

Squash og nødder røres i til sidst

Kommes i smurt form ( lille bradepande ).
Bages i ¾ time ved 200 Co

Fløde-topping

150 g. flødeost
150 g. smør
150 g. florsukker
1½ tsk. vanillesukker

Røres godt og fordeles på kagen når den er afkølet.

De bedste fødselsdagsboller 16 stk.

50 g gær udrøres i
3 dl vand, som er opvarmet til max. 37 grader.
1 spsk sukker,
1 tsk salt og
1 spsk kardemomme tilsættes.
1 dl olie eller 100 g smeltet, afkølet smør/margarine tilsættes.
Tilsæt hvedemel til dejen er blød, blank og smidig. ( 8-9 dl / ca. 500 g )
Dejen kan forhæves ca. ½ time, eller dejen formes med det samme til 16 ensartede boller og lægges på bageplade. Hæver lunt 15-20 min. Pensles med sammenpisket æg eller kaffe og drysses evt. med perlesukker. Bollerne bages midt i ovnen, ved 220 grader i ca. 15 min.
 
Teboller
Free Joomla templates by Ltheme